U heeft misschien al veel aan de voorjaarsschoonmaak gedaan, maar het is tijd om dat ook met uw website te doen. Periodiek zou u moeten uitzoeken hoe u de kwaliteit van backlinks voor uw website correct kunt beoordelen. U kunt backlinks hebben uit tal van bronnen, en het is alleen maar goed om ze van tijd tot tijd te analyseren, omdat sommige van hen misschien niet meer zo natuurlijk zijn als ze een paar jaar geleden waren. Als je domein oud is, heb je onvermijdelijk links verzameld die niet helemaal kwalitatief zijn. Zoals Matt Cutts, het voormalige hoofd van het webspamteam bij Google, zei: “linkbuilding is zweet en creativiteit” en je moet het zo natuurlijk mogelijk doen. Het proces van het beoordelen van uw backlinks moet volledig worden gepland, zodat u niet het risico loopt hun waarde en kwaliteit te missen. En dit is verplicht.

5 Tips over hoe de kwaliteit van backlinks correct te beoordelen

Omdat je me misschien nog niet gelooft, laat me je een echt voorbeeld geven. Een paar dagen geleden, een vriend van mij geïmporteerd een lijst van links in cognitiveSEO tool om een backlink checker te doen. Het trieste deel was dat veel van die links geen ankertekst hadden. Dat gebeurde omdat de meeste van zijn links zich achter afbeeldingen bevonden zonder alt description of lege ruimtes. Het grote probleem was dat de meeste van hen op oude websites stonden, pagina’s met 404 foutmeldingen, websites die niet meer bestaan en andere slechte voorbeelden. Bij nader inzien konden we zien hoe de meeste van die links de kwaliteit van zijn linkprofiel verlaagden. Door die spammy uitziende links, liep zijn website het risico op een Google penalty. En niemand wil dat voor zijn eigen website. Als dat er niet voor zorgt dat een persoon de kwaliteit van zijn backlinks beoordeelt, dan weet ik niet wat nog meer.

Hoe een Backlink Kwaliteitsbeoordeling Uitvoeren?

Nu vraag je jezelf misschien af hoe ik kwalitatieve backlinks kan creëren voor mijn website? De waarheid is dat er geen gemakkelijke manier is om dit te doen, hoewel een aantal goede tips voor linkbuilding wel van pas kunnen komen. Toch is het doel van dit artikel om u enkele tips te geven over hoe u een backlink kwaliteitsbeoordeling kunt doen. Je weet misschien al wat een backlink profiel is en sommigen van jullie gebruiken misschien zelfs een van de beste backlink checkers die er zijn. Maar wat we gaan uitbreiden in de volgende regels zijn een aantal geweldige tips over hoe je een backlink kwaliteitsbeoordeling te doen:

Identificeer zo veel mogelijk verwijzende domeinen met behulp van verschillende backlinks gegevensbronnen
Controleer domein autoriteit voor uw linking root domeinen
Controleer of u geoptimaliseerde Anchor Teksten heeft
Analyseer de natuurlijkheid van de linking pagina door middel van een diepgaande Backlink Analyse
Detecteer de Social Share omvang van uw backlinks

Wanneer een Backlink Kwaliteitsbeoordeling Uitvoeren?

Er is geen juist moment om een backlink kwaliteitsbeoordeling te doen, maar eerder een noodzaak. Het is niet een eenmalig iets, het is een lang proces, en het is aan u hoe u het plant.

Het belangrijkste is dat je de kwaliteit van de links moet controleren na een periode waarin je veranderingen hebt aangebracht of in real time. Als je een kleine website hebt, is het makkelijker om handmatig de SEO gegevens te controleren, maar als je een grotere site hebt, is het moeilijker om het te verifiëren. Dat is waarom we je wat tijd besparen door de volgende 5 tips te laten zien over hoe je de backlink kwaliteit voor je website correct kunt beoordelen.

1. Identificeer zo veel mogelijk verwijzende domeinen met behulp van verschillende backlinks gegevensbronnen
Het hebben van een grote site betekent het hebben van talloze backlinks (in theorie, tenminste). Laten we positief zijn en zeggen dat dit in werkelijkheid ook gebeurt. Het identificeren van zoveel mogelijk verwijzende domeinen is een must, een tip waar je niet omheen kunt. Het verdienen van een paar links van verschillende verwijzende domeinen zal uw ranking in de zoekresultaten meer opkrikken dan het verdienen van veel links van hetzelfde domein. Niet te vergeten, hoe hoger het aantal backlinks (van meer verwijzende domeinen), hoe groter de kans op verbetering van je ranking.

U kunt verschillende backlink tools gebruiken om een meer uitgebreide link audit te krijgen. Het combineren van verschillende zoekmachine optimalisatie tools kan de beste keuze zijn als je een site voor een lange tijd hebt en het heeft een groot aantal backlinks ontvangen over de tijd.

Als u trouw bent aan een enkele SEO backlink checker tool, zorg er dan voor dat het u alle gegevens biedt die u nodig heeft, en dat u alle gegevens kunt importeren die u al heeft van andere bronnen.

Als u bijvoorbeeld de tool cognitiveSEO gebruikt, kunt u uw analyse bekijken voor uw hele profiel of alleen voor een specifiek aantal backlinks.

Voor een natuurlijk profiel met kwalitatieve backlinks zorg je ervoor dat je unieke backlinks hebt van elk verwijzend domein. Houd een schoon profiel door verwijzende domeinen die je een statuscode 404 (Not Found) sturen of domeinen die geen geïndexeerde pagina’s hebben, te verwijderen (en er het meeste uit te halen). U kunt deze techniek ook gebruiken om uw externe links te verifiëren, zodat u uw site niet associeert met slechte domeinen. Vooral als u aan linkruil heeft gedaan en andere gelijksoortige spamtactieken. Het is ook een goede praktijk om negatieve SEO aanvallen of andere black hat SEO technieken tegen uw website te detecteren.

Als u op zoek bent naar een gratis tool, gebruik dan Site Explorer. Het is gemakkelijk te gebruiken en het kan een paar resultaten bieden met het gratis abonnement. Hieronder zie je een screenshot met een lijst van backlinks uit de tool:

Backlinks van Site Explorer

U kunt op elke backlink klikken om deze individueel te analyseren en te zien of het een kwaliteits backlink is en/of een kwaliteits website.

Als uw bedrijf is geregistreerd bij Google Search Console (Google Webmaster), kunt u deze gebruiken om een backlink audit te doen. Het trieste deel is dat je niet alle pikante details en informatie kunt zien die cognitiveSEO tool aan je geeft. Hieronder ziet u een screenshot van het Webmaster paneel waar u de links naar uw website kunt vinden.

Google Zoek Console
Een andere tool voor het controleren van backlinks die je zou kunnen gebruiken is Bing Webmaster tool. U kunt uw backlinks zien via een langere procedure. Log in op je account en ga naar het tabblad Rapporten en gegevens en vervolgens naar de Inkomende links. Hieronder zie je een screenshot van de tool:

2. Controleer domein autoriteit voor uw linking root domeinen
Het doen van een domein autoriteit controle is een must voor een kwalitatief backlink profiel.

Hoe hoger de domein autoriteit (DA), hoe beter het is omdat u gelinkt bent met dit soort domeinen. Als je een grote website hebt, is het belangrijk om een natuurlijke verdeling te hebben van domeinen met hoge invloed en geen invloed. Dat betekent dat het OK is om een kleiner aantal domeinen te hebben die zeer gezaghebbend zijn dan domeinen die geen invloed hebben, omdat het vergelijkbaar is met wat domeinen zijn op het internet: er zijn meer domeinen met geen invloed dan met een hoge invloed. De situatie kan verschillen als je een kleinere website hebt met een kleiner aantal backlinks. Op de lange termijn zijn zowel PA als DA belangrijk; de pagina autoriteit (PA) waar de link is geplaatst.

Als u al een cognitiveSEO gebruiker bent, kunt u een volledig beeld van uw domeinen autoriteit hebben door het controleren van de Domein Invloed grafiek. U kunt hieronder een voorbeeld zien:

Domein Autoriteit – Domein Invloed
Daarnaast kunt u ook een kijkje nemen op de Link Invloed, die u een algemeen idee geeft over de autoriteit van een pagina die linkt. Hoewel pagina autoriteit iets is wat je moet controleren, heeft de domein autoriteit een hoger belang.

Een licht voorbeeld is cognitiveSEO Site Explorer waar u een korte SEO analyse kunt uitvoeren om de invloed van uw backlinks te controleren. Het is een eenvoudig te gebruiken en nauwkeurige backlinks kwaliteit checker.

3. Controleer of u geoptimaliseerde ankerteksten heeft
Een andere tip voor het correct beoordelen van de kwaliteit van backlinks voor uw website is het controleren van uw ankerteksten.

U moet zich richten op twee soorten ankerteksten: commerciële en merk.

Voor een beter begrip van deze ankerteksten, zal ik je een voorbeeld geven: Nike (merk ankertekst), hardloopschoenen (commerciële ankertekst).

Degenen die verschijnen als N/A betekent dat ze geen ankertekst hebben. Voor hen moet je verder onderzoek doen om de kwaliteit van die links te beoordelen en te zien hoe ze op de pagina verschijnen. Een goede manier om te beginnen is met behulp van de cognitiveSEO tools die u de mogelijkheid biedt om elke ankertekst te analyseren en elk van hen te markeren als commercieel, merk of diversen.

Alle tekst van het donkere vierkant is een enkele ankertekst. Dit is een voorbeeld van slechte ankertekst “beste loodgieter professionals meer dan 50 jaar van loodgietersdiensten geeft ons het begrip en de vaardigheden om elke klus op tijd af te krijgen. gratis offertes. neem vandaag nog contact met ons op voor een gratis offerte voor elk loodgietersproject. we zijn hier 24/7 voor al uw behoeften. deskundig personeel via de telefoon zal u helpen uw loodgietersprobleem te begrijpen voordat we naar het hoofd gaan om het te repareren.”

Als u de vorige eenvoudige stappen volgt, bent u dichter bij het hebben van een beter linkprofiel met backlinks van hoge kwaliteit. Om dit beoordelingsproces te vergemakkelijken, moet u uw contentmarketingstrategie richten op het creëren van goede, kwalitatieve inhoud. Op deze manier kunt u de methode voor het verkrijgen van ankerteksten op natuurlijke wijze verbeteren. Wat betreft de interne links op uw eigen website kunt u verbeteringen aanbrengen, dus denk ook aan het optimaliseren van deze links. De ankertekst van een interne link is ook belangrijk.

4. Analyseer de natuurlijkheid van de linking pagina door middel van een diepgaande Backlink Analyse
Een ander belangrijk aspect in de beoordeling van linkkwaliteit is het maken van een on-page analyse voor elke backlink. U moet elke pagina die linkt naar uw website beoordelen met behulp van de volgende richtlijnen/metrieken:

Hoe natuurlijk lijkt die link op de pagina: OK, Verdacht of Onnatuurlijke link;
waar is de positie van een link: boven de vouw, body of footer;
of het een tekst, afbeelding of redirect link is;
link status: live of verloren;
op welk type pagina staat de link: blogbericht, blogcommentaar, blogroll, forumdraad, auteurshandtekening, videowidget, forumhandtekening, banner, artikel, copyrightparagraaf, korte tekstparagraaf, groep links;
link gepositioneerd in: inhoud of groep van links;
of het een deep link of een homepage link is;
de HTTPs-status van de pagina;

Het zou goed zijn om te weten dat cognitiveSEO tool u informatie biedt over alle metrieken en richtlijnen die ik hierboven heb genoemd.

Een slechte backlink betekent dat het is geplaatst op een lijst van links, de pagina is vol met “viagra advertenties” of iets dergelijks en vele andere duizelingwekkende en knallende berichten / advertenties. Dit soort links hebben een hoge spam score en kunnen de rankings van je site schaden. Als dit soort slechte links je website schaden zou je een ranking daling zien. Laten we hopen dat dat niet gebeurd is. Daarom moet je je backlinks controleren en de disavow tool gebruiken om te voorkomen dat je website schade oploopt.

Bedenk wel dat elke link onder het Internet Explorer icoontje staat. Dat is een beetje schimmig naar mijn mening. Niets natuurlijks daar. Dat type van links kan schadelijk zijn voor de ranking van uw site.

cognitiveSEO heeft een unieke Onnatuurlijke link Detectie functie die u kunt gebruiken om een grondige analyse te maken voor elke backlink die u heeft en te verifiëren of u kwaliteit websites heeft die naar u terug linken. Nadat u een backlinks audit heeft gemaakt, kunt u alle onnatuurlijke links zien en de redenen achterhalen, hetzij als het een lage invloed heeft, dunne inhoud, verdachte ankertekst of andere onnatuurlijke link problemen. U kunt uw SEO gegevens ook exporteren in rapporten en gebruiken hoe u maar wilt.

Een link kan zijn link juice verliezen als hij in een lijst wordt geplaatst. Hoe meer links op een pagina, hoe kleiner de kans dat er op een link wordt geklikt. Een lijst van uitgaande links kan de kracht van elke individuele link van die pagina verlagen.

5. Detecteer de Social Share Grootte van Uw Backlinks

De sociale component kan niet ontbreken in de richtlijn over hoe u de kwaliteit van backlinks voor uw website correct kunt beoordelen.

Analyseer de kwaliteit van je backlinks door het pad van social sharing achterwaarts te volgen. Dat wil zeggen controleer of de pagina waar je backlinks hebt shares heeft in sociale media, engagement en een algemeen imago in de publieke ruimte. Social share en de engagement rate zijn twee van de belangrijkste sociale metrics. De gebruikers die die pagina waarderen en delen zouden kijkers van uw site kunnen worden en zij vertegenwoordigen waardevolle prospects. Die links zijn het waard om te behouden.

Conclusie

Voor een uitgebreide backlink analyse raad ik je aan om de SEO tips hierboven te overwegen: begin met het identificeren van zoveel mogelijk linking domeinen met behulp van verschillende backlinks data bronnen, controleer domein autoriteit, optimaliseer je ankerteksten, controleer elke pagina waar je backlinks hebt om er natuurlijk uit te zien, en volg de social share sporen. Je zou ook kunnen kijken hoeveel dofollow links je hebt in het totale aantal backlinks. Het is goed om een groter percentage nofollow links te hebben dan dofollow links omdat dat is hoe een natuurlijk links profiel eruit ziet. Zorg ervoor dat u dit meeneemt in uw online marketing strategie.

Ga groot of ga naar huis. Ga nooit voor shortcuts met behulp van link schema’s, of andere schaduwrijke link building technieken die meer kwaad dan goed doen (ook al zijn er een heleboel link building tools die u onophoudelijk link building mogelijkheden bieden). Je linkbuilding strategie zou niet moeten stoppen nadat je links live gaan, zodat je niet het risico loopt dat je link verwijderd wordt en je links kwijt bent.

Je staat hier niet alleen in, je zou de SEO tools die ik noemde kunnen gebruiken: de cognitiveSEO, Site explorer, Google Search Console en Bing Webmaster tools om de kwaliteit van je backlink profiel correct te beoordelen en om nuttige informatie te ontvangen voor verder onderzoek. U kunt deze backlink analyse tools gebruiken om uw backlinks te beoordelen, maar ook om backlinks te bouwen door te zoeken naar mogelijkheden in de backlinks lijst van uw concurrenten. U kunt zelfs toegang krijgen tot het linkprofiel van elke concurrent en uw eigen linkprofiel een boost geven door gebruik te maken van een Competitive Link Analysis.