Is links ruilen goed of niet? Je kent het wel dagelijks ontvangen wij mails (meestal steeds in dezelfde lay-out) van SEO bedrijven of andere linkbuilders om links te ruilen. Doe het niet !!!!

Door het ruilen van links komt jou link op een linkpartner pagina die vol met links staat (zonder content) Google ziet dit en straft dit af nog verloop van tijd. Punt 2 er staan meestal 10 tot een paar honderd links op zo een pagina. de linkjuice zal wordt verdeeld  over alle links. Dus jou link krijgt niets van waarde mee, doe het dus niet!!!

Daarnaast vragen ze om een link te zetten op ju website naar hun website en omgekeerd. Dit is ook niet goed, twee websites mogen niet naar elkaar linken.

Is links ruilen goed of niet?

Wat zijn wederkerige links?
Een link uitwisseling vindt plaats wanneer een overeenkomst wordt gemaakt tussen twee merken om links te ruilen om SEO en site autoriteit te stimuleren door in wezen te zeggen: “je link naar mij, en ik zal linken naar jou.”

Het gebruik van wederkerige links – soms aangeduid als “verhandelde” of “uitgewisselde” links – was een populaire methode van linkbuilding in de vroege jaren 2000, maar is de laatste jaren in populariteit afgenomen.

Wederkerige links zijn nog steeds een relatief vaak voorkomend verschijnsel.  De manier waarop wederkerige links tegenwoordig op sites verschijnen is echter anders dan 20 jaar geleden.

Doe linkbuilding op de juiste manier

Linkbuilding is een vak apart als je er wil aanbeginnen doe het dan niet zelf, je kan meer kwaad dan goed doen. Besteed je linkbuilding uit an specialisten. Linkbuilding experts weten waar ze mee bezig zijn en dan linkbuilding volgens de regels van de kunst. De meeste linkbuilding kantoren hebben hun eigen websites die ze gebruiken voor linkbuilding trouwens.

Met linkbuilding moet de website uw website beter worden en organisch stijgen en niet afgestraft worden.

In plaats van u te richten op SERP rankings en het linkprofiel van uw website, moet u zich richten op het bieden van iets van waarde aan uw lezers en klanten door het produceren van hoogwaardige inhoud.

Het opnemen van een aantal externe links op uw site kan nuttig zijn voor SEO, maar ze zijn niet de drijvende kracht achter de ranking van uw site.

Hoe wederkerige links te gebruiken om uw SEO te helpen
Het linken naar kwaliteit sites die relevant zijn voor uw inhoud verbetert de algehele ervaring van uw lezer op uw website.

Inhoud is koning, en consequent leveren van originele en waardevolle informatie aan uw lezers zal uw site een plek op de troon te verdienen.

Wanneer u linkt naar inhoud van hoge waarde, kunt u uw site neerzetten als een betrouwbare bron van informatie. In dit geval, als de andere site de link terugstuurt, beschouw het als een bonus – de inhoud telt eerst.

Zorg ervoor dat u optimaliseert voor gebruikerservaring.
Optimaliseert u voor gebruikerservaring? Het verbeteren van de snelheid van de site, de stabiliteit van de inhoud en de interactiviteit kan de organische rankings, de merkbekendheid en de verkoop stimuleren.

Probeer het gratis
ADVERTENTIE
Als je om wederkerigheid gaat vragen, controleer dan de SEO metriek van de site om er zeker van te zijn dat je links uitwisselt met een website met een hoge autoriteit.

Wanneer wederkerige links op natuurlijke wijze tussen gezaghebbende sites ontstaan, kunnen beide sites hiervan profiteren.

Hier zijn een paar dingen die u moet overwegen voordat u een linkruil nastreeft:

Kan de externe site mogelijk het verkeer van uw site verbeteren?
Produceert de site inhoud en deelt hij informatie die gerelateerd is aan uw niche?
Is het merk of bedrijf een directe concurrent? (Het antwoord op deze vraag zou nee moeten zijn!)
Een voorbeeld van wederkerig linken dat bijna altijd OK is, is het gebruik van online directories.

Zorg ervoor dat de directory gerelateerd is aan uw branche of niche en voeg een link terug naar het op uw eigen site.

Hier is een voorbeeld van een linkuitwisseling tussen Feedspot, een populaire directory voor blogs, die per niche zijn ingedeeld, en reisblogger Euro Travel Coach.

Wederkerige links: Helpen of schaden ze je SEO? Feedspot linkt naar Euro Travel Coach
Wederkerige links: Helpen of schaden ze uw SEO? Euro Travel Coach linkt naar Feedspot

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)