Linkbuilding Voorbeeld: Bouw Sterke Backlinks op voor Betere SEO Resultaten

Wat is linkbuilding en waarom is het belangrijk?

Linkbuilding is een cruciaal onderdeel van zoekmachineoptimalisatie (SEO) en speelt een essentiële rol bij het verbeteren van de online zichtbaarheid van een website. Gedurende de 23 jaar dat Google bestaat, zijn linkbuildingstrategieën echter geëvolueerd naar geavanceerde praktijken. In de beginjaren draaide het vooral om de kwantiteit van de links. Hoe meer links een website had, hoe hoger deze scoorde in de zoekresultaten van zoekmachines (SERP’s). Voordat je echter in zee gaat met een linkbuilding bureau, is het altijd verstandig om naar een linkbuilding voorbeeld te vragen. Als ze hier niet aan willen voldoen, is het beter om verder te zoeken.

De verschuiving naar kwalitatieve linkbuilding

Tegenwoordig richt Google zich voornamelijk op kwalitatieve links in plaats van kwantitatieve. Hiermee wil Google ervoor zorgen dat websites met waardevolle inhoud hoger worden gerangschikt. Deze verschuiving heeft linkbuilding getransformeerd tot een langdurig en essentieel proces. Websites hebben hoogwaardige backlinks nodig om beter te scoren, maar webredacteuren linken niet langer zomaar naar een pagina “gewoon omdat”. Tegenwoordig moeten linkbuilders zich richten op het vinden van relevante websites voor backlinks en waardevolle inhoud bieden aan het publiek van die websites.

Investeren in duurzame linkbuilding strategieën

Linkbuilders moeten tijd, aandacht en energie steken in het opbouwen van duurzame linkbuilding strategieën om websites te helpen stijgen in de SERP’s. Het is belangrijk om te begrijpen dat linkbuilding een doorlopend proces is en geen eenmalige activiteit. Het vergt consistentie en geduld om positieve resultaten te behalen.

Een linkbuilding voorbeeld van effectieve linkbuilding

Vaak krijgen we de vraag van klanten of we een linkbuilding voorbeeld kunnen tonen. Mensen hebben soms twijfels over linkbuilding, omdat ze talloze artikelen tegenkomen waarin SEO-bedrijven linkbuilding veroordelen. In werkelijkheid is het tegenovergestelde waar. Linkbuilding werkt en kan ervoor zorgen dat je hoger scoort in Google… maar het moet op de juiste manier worden gedaan!

Daarom is het raadzaam om linkbuilding over te laten aan een team van experts.

Bij ons streven we ernaar om een zo natuurlijk mogelijk linkbuildingprofiel op te bouwen voor onze klanten. Dit betekent dat we niet alle links naar de homepage of dezelfde landingspagina sturen. Elke pagina van een website verdient backlinks. Hieronder vind je een concreet voorbeeld van een linkbuildingstrategie:

Stap 1: Doelgroepanalyse

Voordat we beginnen met linkbuilding, voeren we een grondige analyse uit van de doelgroep en de niche waarin de klant actief is. Dit helpt ons relevante websites te identificeren die mogelijk geïnteresseerd zijn in het delen van content en het opbouwen van waardevolle backlinks.

Stap 2: Concurrentieanalyse

We onderzoeken ook de linkprofielen van de concurrentie om inzicht te krijgen in de strategieën die zij gebruiken. Dit helpt ons om kansen te ontdekken en beter te begrijpen welke soorten links effectief kunnen zijn binnen de specifieke branche.

Stap 3: Kwalitatieve content creatie

Een essentieel onderdeel van linkbuilding is het creëren van hoogwaardige en relevante content. We zorgen ervoor dat de content die we maken waardevol en boeiend is voor de doelgroep. Op die manier vergroten we de kans dat andere websites naar onze content willen linken.

Stap 4: Outreach en relatieopbouw

We benaderen relevante websites en webmasters om hen bewust te maken van onze waardevolle content. Door middel van gepersonaliseerde outreach streven we naar het opbouwen van duurzame relaties met deze websites. Hierdoor vergroten we de kans dat ze naar onze content linken.

linkbuilding voorbeeld

Dit is een Linkbuilding voorbeeld van een klant uit de bewakingssector. We bouwen naar elk interessant zoekwoord backlinks. Niet alleen de homepagepage maar alle andere pagina’s krijgen backlinks van relevante websites (die wij volledig op maat realiseren)

Dit is de manier zoals Google je wil!

Contacteer ons

Linkbuilding voorbeeld van blogs op onze websites? Vraag ons meer info.

De prijs voor 1 blog is € 50 (content schrijven inbegrepen)
Vanaf 10 blogs: € 35 per blog (content schrijven inbegrepen)

We schrijven een relevante tekst van ongeveer 800 woorden met hierin 1 of 2 links naar jou website in verwerkt.

Linkbuilding voorbeeld van Blogs

https://global-taxi-antwerpen.be/oude-taxi-als-sloopauto-verkopen
https://seobureau.be/blog/2023/04/24/seo-voor-coverbands
https://www.detrouwfeestdj.be/page/geef-je-trouwfeest-net-dat-beetje-extra-meer
https://www.eltotaxi.nl/post/taxi-parkeren-achter-afzetpalen-is-mogelijk
https://www.circus-tubantino.nl/page/evenement-organiseren-over-de-ziekte-van-hashimoto/
https://www.verlichtings-dienst.nl/page/wat-zijn-de-voordelen-van-led-tl-armatuur
https://www.interieurdecoratie-shops.nl/page/je-huis-uitbreiden-kies-dan-voor-een-woonuitbreiding/
https://www.sleutel-op-de-deur-bouwen.be/page/een-veranda-als-bijgebouw-gebruiken/


Linkbuilding Technieken voor een Sterke Online Zichtbaarheid. Een effectieve Linkbuilding voorbeeld voor een Groeiende Website

Linkbuilding is een essentieel onderdeel van zoekmachineoptimalisatie (SEO) en kan een aanzienlijke invloed hebben op de online zichtbaarheid van uw website. Het opbouwen van hoogwaardige links kan uw positie in de zoekresultaten verbeteren en meer organisch verkeer genereren. Het is echter belangrijk om te benadrukken dat niet zomaar iedereen linkbuilding kan verkopen! Creatieve linkbuilding vereist diepgaand begrip en strategieën die uw concurrentie voorbijstreven. In dit artikel delen we 7 creatieve linkbuilding technieken die uw website een boost kunnen geven in de zoekresultaten.

1. Lokale Bedrijven Verbinden via Vind Ons Pagina’s

Een slimme manier om lokale links te verkrijgen, is door samen te werken met andere bedrijven in uw omgeving. Begin met het opstellen van een lijst van lokale bedrijven die een “Vind Ons” of “Locatie” pagina hebben. Gebruik Google zoekoperators om deze bedrijven te vinden en verzamel hun contactgegevens. Stuur vervolgens een persoonlijke e-mail naar elk bedrijf waarin u uitlegt wat u voor hen kunt betekenen. Bied bijvoorbeeld een gratis voorbeeldvideo aan en leg uit dat ze in ruil daarvoor naar uw website moeten linken vanaf hun vind-ons pagina. Deze benadering heeft een aanvaardingspercentage van ongeveer 20%, dus bouw uw lijst op met dit percentage in gedachten.

2. Creëer Impact met Persoonlijke Voorbeeldvideo’s

Voor elke positieve reactie die u ontvangt, maakt u een persoonlijke voorbeeldvideo. U kunt dit eenvoudig doen met een iPhone en iMovie. Maak een timelapse-video en voeg vervolgens instructies toe met behulp van iMovie. Zorg ervoor dat de video van hoge kwaliteit is en de boodschap duidelijk overbrengt. Door deze persoonlijke aanpak laat u zien dat u waarde biedt en vergroot u de kans dat het lokale bedrijf de video daadwerkelijk publiceert.

3. Vereenvoudig het Publicatieproces voor Lokale Bedrijven

Houd er rekening mee dat veel lokale bedrijven mogelijk geen toegewijde webontwikkelaars hebben. Daarom is het belangrijk om het publicatieproces zo eenvoudig mogelijk te maken voor hen. Lever de video aan in een formaat dat ze gemakkelijk kunnen integreren in hun website. Bied stapsgewijze instructies aan om ervoor te zorgen dat ze de link naar uw website correct toevoegen. Door het proces te vereenvoudigen, vergroot u de kans dat het lokale bedrijf de link plaatst en behoudt u een positieve samenwerking.

4. Versterk Uw Lokale Zichtbaarheid met Kwalitatieve Lokale Directories

Naast het opbouwen van links via “Vind Ons” pagina’s, kunt u ook uw lokale zichtbaarheid vergroten door vermeldingen in kwalitatieve lokale directories. Identificeer relevante lokale bedrijvengidsen en voeg uw bedrijfsgegevens toe. Zorg ervoor dat de vermeldingen volledig en consistent zijn. Dit zal niet alleen uw lokale SEO verbeteren, maar ook uw betrouwbaarheid vergroten in de ogen van zoekmachines.

5. Gastbloggen voor Autoriteit en Linkbuilding

Een andere effectieve linkbuilding techniek is het gastbloggen op relevante en gerenommeerde websites. Zoek naar websites in uw branche die gastbijdragen accepteren. Schrijf hoogwaardige artikelen met waardevolle inhoud en voeg links toe naar uw website. Door uw expertise te delen met een breder publiek, vergroot u niet alleen uw online zichtbaarheid, maar verkrijgt u ook waardevolle inkomende links.

6. Maak Verbinding met Influencers en Bloggers

Influencers en bloggers hebben vaak een grote online aanhang en kunnen u helpen uw merk te promoten en waardevolle links naar uw website te creëren. Identificeer invloedrijke personen in uw branche en benader ze met een voorstel voor samenwerking. Bied bijvoorbeeld aan om een gastartikel te schrijven, een product te beoordelen of een interview af te nemen. Door relaties op te bouwen met invloedrijke personen, kunt u uw online bereik vergroten en hoogwaardige links veiligstellen.

7. Houd Uw Linkprofiel Gezond en Schoon

Tot slot is het essentieel om uw linkprofiel gezond en schoon te houden. Monitor regelmatig uw inkomende links en verwijder eventuele schadelijke of onnatuurlijke links die uw website kunnen schaden. Houd ook uw interne linkstructuur geoptimaliseerd en zorg ervoor dat alle interne links relevant en waardevol zijn voor uw gebruikers.

Klaar om Creatieve Linkbuilding Toe te Passen?

Met deze Linkbuilding voorbeeld technieken kunt u uw website naar nieuwe hoogten brengen in de zoekresultaten. Onthoud dat linkbuilding een voortdurend proces is dat tijd en toewijding vereist. Blijf actief werken aan het opbouwen van hoogwaardige links en volg de ontwikkelingen op het gebied van SEO om uw strategieën voortdurend te verbeteren. Met een slimme en creatieve aanpak kunt u uw online zichtbaarheid vergroten en meer organisch verkeer genereren.

Hoe andere bedrijven kunnen profiteren van websiteverbetering en contentoptimalisatie

Analyseer uw website voor verbetering

Voordat u begint met het verbeteren van uw website of content, is het essentieel om een grondige analyse uit te voeren. Door uw site zorgvuldig te onderzoeken, kunt u de sterke en zwakke punten identificeren en gerichte verbeteringen aanbrengen.

Het is belangrijk om te bepalen of uw focus ligt op het verkrijgen van backlinks of het uitvoeren van zoekwoordenonderzoek, of misschien zelfs beide. Door te begrijpen waar uw website tekortschiet, kunt u de juiste middelen en strategieën inzetten om uw online aanwezigheid te versterken.

Definieer uw doelgroep

Het begrijpen van uw doelgroep is essentieel bij het ontwikkelen van een effectieve linkbuildingstrategie. Door te weten wie uw doelgroep is, kunt u een lijst maken van relevante websites die zij mogelijk bezoeken. Het is belangrijk om hun demografische gegevens, gedrag en interesses te onderzoeken.

Wat vinden uw potentiële klanten belangrijk? Hoe zoeken ze naar informatie en antwoorden? Welke onderwerpen of thema’s zijn voor hen relevant in relatie tot uw producten of diensten?

Controleer en optimaliseer uw bestaande inhoud

Het is raadzaam om uw bestaande inhoud te bekijken en te evalueren. Identificeer blogposts en andere pagina’s die interessant zijn voor andere websites om naar te linken. Richt u hierbij niet alleen op productpagina’s, aangezien dit als spammy en advertentiegericht kan worden ervaren.

Zoek in plaats daarvan naar educatieve en informatieve pagina’s die waardevolle inhoud bieden. Bekijk ook de inhoud van uw concurrenten om inzicht te krijgen in de strategieën die zij toepassen. Zorg ervoor dat uw subheadings vetgedrukt zijn en geschikt zijn voor h-tags.

Linkbuildingstrategieën

Een interessante en onconventionele linkbuildingstrategie is het ontdekken van veiligheidslekken bij concurrenten met hoge domeinautoriteit. Door deze veiligheidslekken op te sporen en de betreffende bedrijven op de hoogte te stellen, kunt u mogelijk backlinks verkrijgen als beloning.

In ons geval hebben we bijvoorbeeld cryptocurrency-websites gescand op malware en ontdekten we acht relevante websites met malware. Door de eigenaren van deze websites te informeren over de beveiligingsproblemen, hebben we uiteindelijk zes waardevolle backlinks gekregen, wat resulteerde in een aanzienlijke toename van het verkeer voor onze klant.

Outreach naar COVID-19-trackerwebsites

In de recente tijd zijn er veel COVID-19-trackerwebsites ontwikkeld die live statistieken over het virus rapporteren. Helaas bevatten sommige van deze websites schadelijke inhoud en malware. Door de internetbeperkingen in Turkije met betrekking tot deze frauduleuze websites te volgen, hebben we contact opgenomen met websites die naar deze schadelijke sites linken.

We hebben deze website-eigenaren geïnformeerd over de aanwezigheid van malware op de gelinkte sites en boden ons eigen dashboard aan als alternatief. Als resultaat van onze outreach kregen we een waardevolle backlink uit vijf e-mailverzoeken.

Creatieve linkbuildingstrategieën

Naast de meer traditionele linkbuildingmethoden, zijn er ook creatieve strategieën die effectieve resultaten kunnen opleveren. Een voorbeeld hiervan is het ruilen van podcasttranscripties voor backlinks.

Om deze strategie toe te passen, moet u gerelateerde podcasts in uw branche identificeren en controleren of ze hun podcasts op hun website insluiten. Vervolgens biedt u aan om een transcriptie van een populaire aflevering te verstrekken, waarbij u relevante zoekwoorden toevoegt.

Voor degenen die akkoord gaan, kunt u de transcriptie uploaden naar een service zoals Rev.com tegen een betaalbare prijs. Op deze manier kunt u waardevolle backlinks verkrijgen en tegelijkertijd de online zichtbaarheid van uw bedrijf vergroten.

Webcammarketing

Een andere creatieve linkbuildingstrategie is het installeren van een webcam met uitzicht op een interessante locatie. Dit kan bijvoorbeeld relevant zijn voor hotels en toeristische bestemmingen. Door de webcamfeed op uw website te plaatsen, kunt u waardevolle backlinks verkrijgen van andere websites die uw livefeed willen delen.

Deze strategie kan resulteren in een aanzienlijk aantal backlinks en een positieve ROI, omdat het een unieke en aantrekkelijke manier is om de aandacht te trekken van zowel bezoekers als andere websites.

Conclusie

Het verbeteren van uw website en content is van cruciaal belang om uw online zichtbaarheid en succes te vergroten. Door middel van effectieve linkbuildingstrategieën kunt u waardevolle backlinks verkrijgen, het verkeer naar uw website verhogen en uw positie in zoekmachines verbeteren.  Analyseer uw website, begrijp uw doelgroep en optimaliseer uw bestaande inhoud. Implementeer creatieve linkbuildingstrategieën en profiteer van de voordelen van een verbeterde online aanwezigheid. Met de juiste aanpak en inzet kunt u de concurrentie voorblijven en uw bedrijf naar nieuwe hoogten leiden.

Een Linkbuilding voorbeeld van een effectieve campagne kan je ons vrijblijvend aanvragen.