linkbuilding tips gezocht? Wij bieden hier tips en advies rond linkbuilding en SEO aan. De belangrijkste Linkbuilding Tips zijn : Het bouwen van een solide (natuurlijke) basis voor uw linkbuilding campagne begint met diversiteit: links moeten afkomstig zijn van een breed scala aan websites en zeer relevant zijn, niet slechts een of twee of 10, neem maar 100 tot 1000 backlinks. Kwaliteitslinks worden ook beloond – betrouwbare sites die door Google als belangrijk worden beschouwd genieten de voorkeur. En tot slot, kwantiteit. Hoe meer links hoe beter, altijd met kwaliteit in het achterhoofd natuurlijk.

White Hat Technieken – Seo link building tips

Linkbuilding is en blijft een essentiële SEO-strategie voor iedereen die op zoek om het verkeer te stimuleren. Link building omvat het creëren van inkomende links naar uw website vanaf externe sites met als einddoel het verhogen van uw rankings in SERPs (search engine results pages), en het stimuleren van uw geloofwaardigheid.

Het bouwen van links is echter niet gemakkelijk. Het vereist werk en moet ethisch gedaan worden, anders wordt u bestraft door Google, en dat wil niemand. Het doel is om ‘white hat’ linkbuilding te beoefenen: het proces van het creëren van een basis van organische, relevante en waardevolle links die de gebruikerservaring verbeteren. Black hat’ linkbuilding daarentegen maakt gebruik van spam tactieken als een snelle poging tot SEO vooruitgang. Vermijd deze tactieken ten koste van alles.

Dus laten we er eens induiken en wat linkbuilding tips delen en beginnen met het creëren van natuurlijke, inkomende links die een integrale pijler van uw algemene SEO-strategie zullen zijn.

SEO Link Building Methoden voor 2021

Google bevestigd, dat Links belangrijk zijn. Google zei dat links de #1 ranking factor zijn, naast goede content. Ranking zonder links is moeilijk, en waarom zou iemand proberen te ranken zonder links in de eerste plaats?

Seo link building tipsGoogle geeft meer om links dan wat dan ook, en dat zou jij ook moeten doen.

Google Penguin veranderde de manier waarop we backlinks gebruiken in SEO voor altijd
Voor april 2012, kon men vrij gemakkelijk zijn ranking positie kopen door meer en meer links toe te voegen. Een beetje van deze en een beetje van die links, en je kon een plaats op de eerste resultatenpagina van de zoekmachine bereiken. Wel, die tijd is al lang voorbij. De Google Penguin Spam Filter is nu onderdeel van Google’s Core Algorithm en werkt in real time.

Links kunnen nu een risico inhouden, en je moet dat risico kennen. Wist u dat zelfs in de huidige wereld of SEO, de meeste mensen nog steeds alleen kijken naar de bronpagina, de verwijzende pagina, en dat “de backlink” noemen?

Een link is een verbinding van A naar B

Een hyperlink is een verbinding van de verwijzende pagina naar de doelpagina – altijd al geweest. Veel te lang hebben SEO’s geobsedeerd gekeken naar de Pagerank of wat voor metriek dan ook van de verwijzende pagina. Voor zover wij weten, is LRT de enige software die rekening houdt met de link bron pagina en de doel pagina bij het analyseren van de waarde en het risico van links, of zelfs potentiële links.

Links en Co-citaties

Vandaag de dag is linkbuilding uitgegroeid tot een professionele praktijk. Waarom zou u tonnen middelen spenderen aan links die u later toch schade zouden berokkenen? Wist je dat het mogelijk is om de impact en het risico van een backlink relatie te simuleren voordat je hem opbouwt? LRT gebruikers die het goede van het kaf scheiden zijn blij om 3x meer middelen te besteden aan de 10% geweldige links die er toe doen, in plaats van te bulken zoals zovelen.

Seo linkbuilding tips – Lees verder en leer meer over:

waarom links de #1 ranking factor zijn en altijd zullen zijn
waarom links niet allemaal hetzelfde zijn
slechte linkbuilding vs. goede linkbuilding (volgens Google’s kwaliteitsrichtlijnen)
eenvoudige en geavanceerde link building methoden
hoe je links aantrekt met goede inhoud
SEO tools om je te helpen de beste links te bouwen
Waarom linkbuilding alleen niet genoeg is om goed te ranken
Laat je niet intimideren door het Google Penguin algoritme.

Linkbuilding tips

Begin vandaag nog met het bouwen van goede links!

Seo linkbuilding tips.  Wil je meer leren over link building?

Wat bedoelen jullie met backlink? Als we het over een backlink hebben, bedoelen we een verwijzing van een andere webpagina naar uw eigen webpagina. Dit is heel anders dan de “outbound” of uitgaande links van uw pagina. Verwar deze twee niet met elkaar. Een backlink wordt ook wel eens een inbound link (IBL) genoemd en deze links zijn zeer belangrijk bij het bepalen van de populariteit (of belangrijkheid) van uw website voor zoekmachines zoals Google.

Kan een website rangschikken zonder back links?
We zijn 100% zeker dat een website niet kan ranken zonder inkomende links.

Waarom is link building belangrijk?

omdat links Google’s #1 ranking factor zijn
omdat links het web ZIJN
omdat links verwijzen naar geweldige inhoud (die het verdient om goed te ranken)
omdat links macht doorgeven
omdat links vertrouwen doorgeven
omdat Google heeft bevestigd dat het onnatuurlijk zou zijn om een website zonder links te vinden
omdat het via links is dat Google uw website ontdekt…
de lijst kan eindeloos doorgaan…

Let op (zowel link power als link trust worden soms omschreven als link equity, uit een tijdperk waar slechts één-dimensionale link meting beschikbaar was)

Maar neem het niet van ons aan als we zeggen dat links belangrijk zijn, neem het rechtstreeks van Google aan.

Content & Links de Top 2 Google Ranking Factoren
In maart 2016, in een Q&A tussen een aantal slimme SEO’s met Googler Andrey Lipattsev, een Search Quality Senior Strategist, zei hij dat de eerste twee Google ranking factoren links en content waren:

We hebben Google ook bij andere gelegenheden zien bevestigen dat links een zeer belangrijke ranking factor zijn en dat ranking zonder links bijna onmogelijk is.

Zijn alle backlinks hetzelfde?

“Hoe meer, hoe beter” geldt niet voor links. Tenminste niet zolang “meer” betekent links die je koopt zonder te controleren of ze riskant zijn voor je backlinkprofiel of niet. Je kunt beter streven naar minder links van hoge kwaliteit, dan naar duizenden links die geen waarde toevoegen aan je backlinkprofiel. Zwakke of riskante backlinks zullen je rankings helemaal niet helpen. Het kan nog erger. Deze links kunnen je een Google penalty opleveren en een ernstig (zo niet 100%) verlies van organisch verkeer.

Links zijn helemaal niet hetzelfde. Het punt is om te begrijpen:

hoeveel pagina’s, subdomeinen, domeinen, en hoofddomeinen linken?
hoeveel links per maand?
wat voor soort links (Follow, No Follow, Redirects, Javascript, Frames, ..)?
welke link Power en Trust?
welke link trefwoorden (“geld” of “merk”)?
welk link risico?
Ook deze factoren kunnen verschillend geëvalueerd worden in verschillende gevallen. Een link kan ook goed of slecht zijn afhankelijk van de industrie, het land, de taal en de sleutelwoorden. Helaas is er geen algemene regel. Het is bijvoorbeeld NIET hetzelfde of een domein naar 1.000 subpagina’s linkt, of dat 1.000 domeinen naar een subpagina linken. Daarom adviseren wij altijd het Site-Wide filter in LinkResearchTools te gebruiken.

Linkbuilding tips

Wat zijn de regels van Google als het gaat om linkbuilding?

Omdat niet alle links gelijk zijn, moet je heel voorzichtig zijn als je een link building campagne begint. Bouw links voor uw bedrijf, voor uw klanten, maak ze relevant en associeer ze met geweldige inhoud. Uw gebruikers zullen tevreden zijn, Google zal u in de zoekresultaten houden en uw bedrijf zal groeien.

Zorg ervoor dat de links die u bouwt natuurlijk zijn en dat Google niet concludeert dat u probeert zijn zoekalgoritme te manipuleren.

Alle links die zijn bedoeld om de PageRank of de positie van een site in de zoekresultaten van Google te manipuleren, kunnen worden beschouwd als onderdeel van een linkschema en een schending van de Webmasterrichtlijnen van Google. Dit omvat elk gedrag waarbij links naar uw site of uitgaande links van uw site worden gemanipuleerd. (Google kwaliteitsrichtlijnen)

Wij leggen Google’s kwaliteitsrichtlijnen met betrekking tot linkschema’s uit, om u een duidelijk beeld te geven van hoe u links van hoge kwaliteit kunt bouwen en hoe u weg kunt blijven van het bouwen van slechte links.

Het draait allemaal om kwaliteit, relevantie en gebruikersgerichtheid.

Samenvatting van alle kwaliteitsrichtlijnen met betrekking tot linkschema’s
Slechte Link Bouwen
Goede Link Bouwen
bouw geen links op deze manier

Wederkerige links
Buitensporige linkuitwisseling (“Link naar mij en ik link naar jou”) of partnerpagina’s uitsluitend omwille van cross-linking zal een negatieve invloed hebben op de ranking van een website in de zoekresultaten.

Zolang u niet overmatig wederkerig linkt en deze wederkerige links over het onderwerp gaan en “zinvol zijn vanuit het oogpunt van de gebruiker”, is het uitwisselen van links niet iets slechts.

Artikel Marketing of Gastpost
Links met overgeoptimaliseerde ankertekst in artikelen of persberichten die op andere sites worden verspreid. Bijvoorbeeld:

Er zijn veel trouwringen op de markt. Als je een bruiloft wilt hebben, zul je de beste ring moeten kiezen. Je zult ook bloemen en een trouwjurk moeten kopen.

✅ Seo linkbuilding tips Artikel Marketing
Het is geweldig dat mensen over je schrijven en teruglinken naar je website, maar net zo lang als ze op een natuurlijke manier links creëren. Het vullen van de ankertekst met commerciële trefwoorden is verre van natuurlijk en zal u zeker in de problemen brengen. Het gebruik van merk trefwoorden of navigatie zinnen is een goede optie in dit geval.

Seo linkbuilding tips Web Directory Links
Uw site toevoegen aan een web directory enkel om een backlink te krijgen zal een negatief effect hebben op de ranking van uw website.

Er zijn een aantal directories die geen echte waarde bieden aan de internetgebruikers en Google heeft ze uitgesloten van haar zoekresultaten. U wilt niet dat uw website daar in staat! De beste directories zijn diegene die ook nuttige informatie geven aan uw potentiële klanten.

De sleutel tot link building is RELEVANTIE. Daarom is het bouwen van links in niche-directories en directories die zijn gekoppeld aan informatieve websites die relevant zijn voor uw branche voordelig voor u.

Forum en Blogposts Commentaar
Als u deelneemt aan een actieve discussie op een forum of blog dat relevant is voor uw bedrijf en als uw reactie contextuele waarde biedt aan de discussie, dan hoeft u zich geen zorgen te maken over het delen van een relevante link. Maar zorg ervoor dat u dit niet overdrijft door commerciële zoekwoorden te gebruiken in uw ankerteksten.

❌ Links kopen… of niet!

Je leest het dagelijks dat Google duidelijk stelt dat het kopen van backlinks om je rankings te verbeteren in strijd is met hun richtlijnen. Maar hoe kan Google nu weten of je links koopt of gratis krijgt !!! Google ziet u bankrekening niet, dit is een verhaal dat volledig uit de lucht is gegrepen.

Google ziet links als stemmen en betalen voor een stem is onethisch. Naast het feit dat het mogelijk een verspilling van geld is, zijn betaalde links van lage kwaliteit zeer riskant…

Links kopen is wel goed, maar de links moeten kwalitatief zijn, daarnaast kunt u investeren in het creëren van hoge kwaliteit inhoud en het bevorderen van uw site op een manier die natuurlijke backlinks aantrekt. Deze aanpak kost u niet meer dan het kopen van een stel slechte links, en u kunt uiteindelijk veel betere resultaten bereiken, het vereist alleen meer geduld.

Als je een risicoloze benadering van SEO wilt, ruil dan geen links. Als je dat ooit hebt gedaan, VERWIJDER ZE NU! Waarom? Links via ruil staan op een linkpartner pagina en niet in de content van een website. Een linkpartner pagina bestaat uit honderden links zonder content. Hoe meer links hoe minder waarde een link krijgt en links van lage waarde zijn slecht. Dus links ruilen niet doen !!!

Eenvoudige link building tips

Hoewel goede linkbuilding niet eenvoudig is, zijn er toch veel white hat SEO technieken waar je zelfs vandaag nog mee kunt beginnen, zonder aanzienlijke inspanningen of uitgaven.

Relaties opbouwen
Voor goede linkbuilding, moet je goede relaties opbouwen. Er zijn genoeg mogelijkheden om nieuwe contacten op te bouwen. Begin met niche-gerelateerde gemeenschappen: forums, blogs of sociale groepen, zoals de Link Building Experts Group op Webmarketer.Help, bijvoorbeeld.

Zet de eerste stap en begin bij te dragen met interessante en relevante commentaren en posts, waarbij u contextuele waarde toevoegt aan elke discussie.

Door actief deel te nemen aan deze online gemeenschappen gericht op uw niche, zult u niet alleen een aantal goede backlinks verkrijgen, maar zult u altijd toegang hebben tot het nieuwste industrie nieuws en in staat zijn om contact te leggen met een aantal interessante mensen die uw passies delen.

Geef een testimonial
Testimonial link building is een win-win scenario. Veel bedrijven bieden u de kans om een paar woorden te zeggen over uw ervaring met het gebruik van hun producten.

Enerzijds is dit een perfecte manier voor hen om klantenvertrouwen op te bouwen. Aan de andere kant is het een geweldige kans voor u om een backlink en potentieel verkeer van die site te krijgen en het heeft meestal een veel hoger goedkeuringspercentage dan uw standaard linkverzoek e-mails.

Bedrijven krijgen nog een testimonial om op hun site te plaatsen, terwijl u een nieuwe backlink krijgt.

Begin een blog
Maak geen blog met één post en één backlink naar uw site. Als u dat doet, verspilt u niet alleen uw tijd, maar creëert u waarschijnlijk ook een andere riskante link voor uzelf. Als je een eigen blog wilt hebben, moet je het levendig houden.

Schrijf regelmatig berichten. Focus op uw branche en op de behoeften van uw klant! Na verloop van tijd, zal het waarschijnlijk winnen autoriteit. Zorg ervoor dat uw inhoud relevant, nuttig en goed gestructureerd is.

Dit is de enige manier om ervoor te zorgen dat de wereld er keer op keer naar zal willen linken. Dat is hoe je geweldige backlinks krijgt; je verdient ze!

Je site in betrouwbare directories
Er zijn veel online directories die geen echte waarde bieden aan de internetgebruikers en Google heeft ze uitgesloten van zijn zoekresultaten. Je wilt niet dat je website op zulke pagina’s komt te staan.

Maar niet alle online directories zijn slecht. Een directory die je niet alleen de kans geeft om een link naar je website te plaatsen, maar ook nuttige informatie biedt voor je potentiële klanten, is een directory waar je in opgenomen wilt worden.

Niche directories en directories die verbonden zijn aan informatieve websites voor een specifieke industrie zijn een goede keuze. Als je bedrijf in dergelijke directories staat, wordt het gemakkelijker om geïndexeerd te worden in de belangrijkste zoekmachines en kunnen mensen je online vinden.

Schrijf een goed gastbericht
Er zijn veel sites en blogs die zullen accepteren om uw artikel te publiceren. Voordat je ergens een artikel schrijft, zorg ervoor dat:

de website of blog relevant is voor jouw onderwerp;
het artikel NIET gaat over hoe geweldig jij bent/je bedrijf is;
je gericht bent op kwaliteit (goed geschreven, professioneel, en interessant);
je in gedachten houdt dat een slecht artikel een slechte reputatie kan opleveren.
Het is belangrijk dat u links bouwt die uw website helpen en geen links die een negatieve invloed kunnen hebben op de ranking van uw website in de zoekresultaten.

LinkResearchTools helpt u snel de kracht en het vertrouwen van een domein te evalueren. U kunt de Link Research SEO Toolbar gebruiken om de LRT Power*Trust van een pagina of domein te controleren of u kunt de LinkResearchTools Toolkit gebruiken om meer linkbuilding mogelijkheden in één keer te evalueren

Het enige wat je hoeft te doen is deze backlinks analyseren en proberen ze ook te krijgen. De Common Backlinks Tool (CBLT) is een tool die hiervoor gemaakt is.

SEO Link Building Methoden voor 2021

Verkrijg een indirecte backlink van uw concurrent
Het is vrij gebruikelijk dat sommige van uw concurrenten naar dezelfde sites linken. Link Juice Thief (LJT) vindt plaatsen waar uw concurrenten vaak naar linken. Deze sites zijn meestal grote autoriteiten in uw branche. De Link Juice Thief (LJT) heeft een soortgelijke resultaten matrix als de Common Backlinks Tool (CBLT). In veel gevallen zult u merken dat de pagina’s waarnaar uw concurrenten linken gezaghebbende sites in uw niche zijn.

Gemeenschappelijke websites waar de top 6 nieuws websites in het Verenigd Koninkrijk naar linken gesorteerd op LRT Power*Trust dom.
Een link van zo’n plaats zou zeer nuttig zijn wat betreft de krachtige link juice die uw website zou ontvangen. Maar er is nog iets: als u erin slaagt uw backlink hier te krijgen, zullen uw concurrenten indirect naar u linken.

De Link Juice Thief (LJT) tool helpt u om backlinks te krijgen van pagina’s met een hoge autoriteit in uw niche.

Waar wacht je nog op? Ga en bouw die links! Zorg er alleen wel voor dat deze websites relevant zijn voor je niche, een laag risico hebben voor je backlinkprofiel en een fatsoenlijke LRT Power*Trust hebben.

Herstel je dode backlinks
Soms kan je gebroken links naar je website vinden. Dit kan het geval zijn als de locatie van uw pagina verandert of als een andere webmaster uw link verkeerd heeft gespeld. In beide gevallen zullen deze backlinks een 404-fout terugsturen.

Dergelijke problemen komen ook vaak voor nadat een site opnieuw is gelanceerd of is gemigreerd naar een ander domein. U moet deze backlinks dan omleiden naar een andere pagina.

De Link Juice Recovery Tool (LJR) helpt u bij het vinden van de backlinks die uw site heeft, die linken naar een niet-bestaande pagina (HTTP-code 404). U moet proberen deze kracht en het vertrouwen dat deze links hebben terug te winnen, hetzij door de pagina opnieuw te maken, hetzij door de link om te leiden naar een andere bestaande pagina.

LJR

LJR detecteert niet alleen HTTP-code 404-fouten, maar bijvoorbeeld ook time-outfouten (504) of ongeldige toegangsfouten (403). Wanneer u uw website opnieuw lanceert, wilt u al deze fouten bekijken, het probleem bij de wortel vinden en het oplossen voordat u in de problemen komt.

De Link Juice Recovery Tool is heel eenvoudig te gebruiken; je hoeft alleen maar je URL in te voeren en het rapport uit te voeren. Eerst krijg je een lijst van al je gebroken backlinks:

Link Juice Recovery

Zodra je de lijst hebt, zal de LJR tool een .htaccess code genereren die je eenvoudig in je .htaccess bestand kunt invoegen.

Controleer ook Wikipedia’s dode links

Heeft u er ooit aan gedacht om de dode links van Wikipedia te gebruiken als een link building bron? Google vindt Wikipedia een zeer betrouwbare site. U kunt er dode of gebroken links vinden en ze doorsturen of vervangen. Een goede, gratis tool hiervoor is Wikigrabber. Daar kunt u zoeken op trefwoorden en de pagina’s krijgen die een citaat op Wikipedia nodig hebben of waar een dode link op staat.

Zelfs als de Wikipedia links No Follow links zijn, geven ze nog steeds veel vertrouwen door. Denk niet dat Google niet kijkt naar No Follow links. Dat doet het wel, want we hebben ook gezien dat ze No Follow links noemen in Manual Action penalty claims.

U kunt meer te weten komen over NoFollow links en de positieve of negatieve impact van NoFollow Links op de organische zoek rankings in het onderzoek en marktonderzoek dat we gepubliceerd hebben.

SERP

Hier is een voorbeeld waar we proberen om vermeldingen van Active Campaign te vinden, zonder link naar www.activecampaign.com, met behulp van de SERP Tool uit de LinkResearchTools SEO toolkit.

Als iemand uw merk al heeft genoemd, waarom zouden ze dan niet naar u willen linken?

De SERP-tool vindt misschien niet zo veel vermeldingen als een directe Google-zoekopdracht. Het zal echter de meest relevante resultaten vinden, zodat u kunt voorkomen dat u tijd verspilt met het najagen van links die mogelijk zwak of irrelevant zijn. Vind de sterkste concurrenten gezonde backlinks
Sinds Google in 2012 de Penguin update lanceerde, zijn sterke links niet meer de enige zorg van webmasters. Als u niet bestraft wilt worden, moeten links ook veilig zijn. Hoe vindt u die sterke en toch niet riskante links, relevant voor uw niche?

Vind de meest relevante linkbuilding mogelijkheden

Er zijn veel mogelijkheden voor linkbuilding op het internet. Er zijn vele forums, blogs of sites waar u uw backlink zou kunnen plaatsen, maar meestal is het niet zo gemakkelijk om ze te vinden. Of u nu een sterke relevante site of blog wilt vinden waar u een gastartikel kunt plaatsen of een thematisch forum met Follow links – de SERP Research Tool zal u helpen. SERP is ontworpen om u te helpen de meest relevante en sterkste resultaten te vinden.

Nadat u uw resultaten heeft, kunt u ze sorteren op sterkte, thema of elke andere metric die u wilt. Het beste ding over SERP is dat je weet dat deze links relevant zijn en hoge autoriteiten in uw branche.

Hier is een voorbeeld van hoe de SERP-tool te gebruiken om grote gast post mogelijkheden voor de bodybuilding-en fitness-industrie te vinden.

Zoek operatoren:

inurl:indiening-richtlijnen + spieropbouw,
inurl:schrijf-voor-ons + workout routines
workout +gastpost +gezondheid
bijdragen +vet verlies
Als u de resultaten van de SERP-tool sorteert op LRT Power*Trust, zult u een aantal geweldige mogelijkheden voor gastplaatsing ontdekken.

Wees op de hoogte van de nieuwe links van uw concurrent
Heel vaak kan een snelle reactie het verschil betekenen tussen succes en mislukking. Op het internet is het net zo. Het is uiterst belangrijk om op de hoogte te zijn van de activiteiten van uw concurrent.

Link Alerts (LA) is een tool gemaakt om u te informeren over uw nieuwe backlinks, maar daarnaast kunt u het ook gebruiken om uw concurrenten in de gaten te houden.

Niet alleen zal het u helpen om nieuwe backlink mogelijkheden te vinden, maar het kan u ook in staat stellen om nieuwe bronnen en technieken te ontdekken die u in de toekomst kunt gebruiken.

Link Waarschuwingen

Het beste aan Link Alerts is dat je het kunt instellen om je e-mail notificaties te sturen met verse backlinks. Het is net als Google Alerts, maar dan voor links. Dit stelt u in staat om negatieve SEO aanvallen direct te identificeren. In het geval van nieuwe, ongewenste links, kunt u direct reageren, en zo uw site beschermen tegen een Google Penalty. Lees hier alles over de risico’s en technieken van negatieve SEO aanvallen en leer hoe je je site kunt beschermen.

SEO Link Building Methoden voor 2021 Studenten hebben toegang tot universitaire blogs en tijdschriften. Ik durf te wedden dat The HOTH een hoop high-trust links zal krijgen van deze campagne. Na een snelle blik op hun backlink profiel, zie ik dat ze al een heleboel .edu links hebben verdiend met de “Scholarship” campagne. Een heel slim linkbuilding idee als je het je kunt veroorloven.

Het primaire doel van Google is, net als voor elk ander bedrijf, om geld te verdienen. En Google kan niets verdienen tenzij ze een goede gebruikerservaring bieden. En een goede gebruikerservaring, op zijn beurt, komt met goede en relevante zoekresultaten. Als ze er niet in slagen relevante resultaten te tonen, stappen gebruikers misschien over naar een andere zoekmachine.

Wat betekent geweldige inhoud voor Google?

Geweldige inhoud is:

wenselijk
vindbaar
nuttig
toegankelijk
geloofwaardig
waardevol
Google controleert technische kenmerken van uw site, zoals de snelheid waarmee de site wordt geladen, navigatie, ontwerp, dichtheid van trefwoorden, complexiteit, enz. Ook meten ze de gebruikerservaring door Click-through Rate (CTR), bounce rate of tijd doorgebracht op de site.

Maar, er is nog iets meer; een heel simpel feit: Goede inhoud zal je veel natuurlijke backlinks opleveren! …en Google kijkt ook naar links. Sterker nog, links zijn Google’s #1 ranking factor.

Hower, als niemand je geweldige inhoud ziet in de eerste plaats, groeien er geen links. Dit is waar link outreach in het spel komt.

“Hoe schrijf je een artikel van hoge kwaliteit” zou een ander interessant onderwerp zijn, maar voor nu, laten we ons richten op hoe je meer backlinks kunt verdienen met je inhoud.

Seo linkbuilding tips  Infographics
Hoe goed je ook schrijft, sommige mensen vinden het makkelijker om informatie visueel te begrijpen.

Verschillende mensen begrijpen informatie anders, en uw bedrijfsboodschap moet in elke vorm beschikbaar zijn zodat het de aandacht kan trekken van een breder publiek.

Veel mensen gebruiken infographics om links aan te trekken. En het werkt. Soms kan iemand uw infographic gebruiken, maar zonder naar u te linken. In zo’n geval zou je een “Google reverse image search” kunnen starten.

SEO Link Building Methoden voor 2021. Google afbeelding zoeken voor infographic
Als je merkt dat een webmaster “vergeten” is om je te linken, zou je hem gewoon kunnen waarschuwen om dat alsnog te doen.

Seo linkbuilding tips Onderzoeksrapporten en case studies

Uw persoonlijke mening kan interessant en waardevol zijn, vooral als u al lang op een specifiek gebied werkzaam bent. Maar, als je een autoriteit wilt worden en veel backlinks wilt verdienen, zul je feiten en statistieken moeten laten zien. Dat is de reden waarom de meest sharable inhoud is:

Onderzoekspapers
Case studies
Beoordelingen
Vergelijkingen
Probeer de eerste te zijn die over een bepaald onderwerp schrijft. Verse inhoud is van cruciaal belang in elke bedrijfstak, vooral als uw niche snel verandert. Voeg in uw onderzoek alle relevante gegevens, testresultaten, grafieken en altijd een link naar uw bronnen.

Seo link building tips Nieuwsbrief abonnementen
Meestal begrijpen bedrijven het belang van een nieuwsbrief niet. Als het goed wordt gebruikt, kunnen de voordelen groot zijn. Het publiceren van een nieuwsbrief zal de aandacht en het bewustzijn van uw lezers of klanten vergroten. Met kwalitatieve en interessante inhoud verhoogt u de kans dat ze gedeeld worden, waardoor het verkeer en het aantal backlinks toeneemt.

Probeer een effectieve call-to action knop in je nieuwsbrief op te nemen, bijvoorbeeld om ze aan te bieden zich in te schrijven voor een webinar, een whitepaper of eBook te downloaden.

Seo link building tips Extra materiaal
Je kunt ook proberen de meeste waarde te halen uit elk stukje content dat je maakt door je content in verschillende formaten te hergebruiken:

gidsen
infografieken
video’s
webinar opnames
transcripties
podcasts van onderzoek
Er is veel ruimte voor creativiteit als het op marketing aankomt.

Door meerdere contentformats te gebruiken, genereert u meer leads en brengt u ze verder. Ook laat je expertise zien en vergroot je je autoriteit.

Seo link building tips  Leer van anderen
Er is niets zo triest als mensen die dagen en weken over iets schrijven en dan… niets. Al die passie en kennis voor niets. Goede, en toch onopgemerkte artikelen zijn iets wat elke dag en bij iedereen gebeurt.

De problemen kunnen divers zijn. Meestal maken mensen een fout bij de keuze van het onderwerp. Het maakt niet uit hoe goed je artikel is als niemand om dat onderwerp geeft. Het tegenovergestelde kan ook gebeuren; cool onderwerp, maar zwakke inhoud!

Je kunt honderden artikelen lezen en tientallen video’s bekijken over goede content, maar er is altijd één veilige weg: leer van anderen.

Seo link building tips  Bijvoorbeeld, je wilt schrijven over gezondheid, maar je weet niet welke onderwerpen het meest populair zijn? Wel, laten we beginnen met een eenvoudig rapport met de Strongest Subpages Tool (SSPT).

Link Building is niet genoeg

Als u wilt dat uw website goed rankt en penalty-vrij blijft, is het bouwen van nieuwe links niet genoeg. Je moet zorg dragen voor je backlink profiel en alle spammy links disavowen.

In november 2017 bevestigde Google’s John Mueller dat het doen van proactieve disavows een goed idee is als je een Google penalty wilt voorkomen.

Dus in het bijzonder als iemand links op een spammy site plakt, of misschien ging een vorige SEO er vandoor en draaide een of ander script om links en een heleboel forums te plaatsen, en je kunt dat om wat voor reden dan ook niet opruimen, en je hebt geen handmatige actie, maar je wilt er zeker van zijn dat het niet zover komt, dan is het disavow-bestand een geweldige manier om preventief te zeggen: “Ik weet van deze problemen, ik wil er niet wakker van liggen, ik ga ze gewoon disavowen en ze uit de vergelijking halen.

 

Waar komen al die spammy links vandaan?

Je kunt spammy links uit het verleden hebben. Misschien heb je er een paar gekocht, of misschien gaf je SEO niet al te veel om de kwaliteit van de links die hij voor je bouwde.

De waarheid is dat je elke dag slechte links kunt krijgen. Uw concurrenten willen niet dat uw website goed scoort. Ze kunnen een negatieve SEO aanval plannen, waarbij ze veel spammy links naar uw website sturen.

Dat is een zeer goede reden om uw backlink profiel regelmatig te controleren met behulp van Link Detox.

Monitor uw backlink profiel en doe proactieve disavows
Als u concurrerend wilt blijven, moet u uw website beschermen voor de toekomst. Zet SEO op uw lange termijn agenda en monitor uw backlink profiel regelmatig.

We weten dat deze Seo link building tips niet klinken als een wandeling in het park, maar gelukkig zijn er automatische tools zoals Link Alerts die u kunnen helpen om op schema te blijven. Met behulp van deze tool wordt u op de hoogte gebracht wanneer er nieuwe backlinks verschijnen. Hierdoor kunt u snel reageren in geval van ongewenste nieuwe backlinks, en zo veelgebruikte SEO technieken zoals negatieve SEO aanvallen vermijden.