Ben je je tuin zat?

Het komt bij iedereen wel voor dat je na een tijdje je huis een beetje zat begint te worden. Als je er een aantal jaar woont wordt alles zo normaal en kan het saai worden. Gelukkig is dat binnen erg gemakkelijk op te lossen door wat nieuwe accessoires aan te schaffen zoals nieuwe kussens en een paar sfeerkaarsen. In de tuin is het helaas iets lastiger. Ook wordt het al snel een stuk duurder. In dit artikel lees je een aantal tips over hoe je je tuin aardig op kan knappen, of haal er je inspiratie uit.

Als eerste moet ik natuurlijk even ieders kinderdroom benoemen: een zwembad in je tuin. Veel mensen schrikken hier vaak van omdat ze denken dat het erg duur is en dat ze er de ruimte niet voor hebben. Aan gebrek aan ruimte kan je natuurlijk niets doen, maar mensen denken vaak dat het duurder is dan dat het werkelijk is. Alleen het aanschaffen en plaatsen van het zwembad kost even geld, maar zolang je een goede dab dompelpomp hebt, is het onderhoud een makkie. En denk daarnaast eens aan alle mooie momenten en herinneringen je over zal houden aan een zwembad.

Als je een zwembad een beetje te heftig vindt, maar je wilt toch graag water in je tuin, is een vijver misschien het antwoord voor jou. Je kan zelf de vorm en de grootte bepalen zodat het helemaal in jouw tuin past. Een vijver geeft een natuurlijke, maar toch gezellige sfeer in je tuin. Ook hier geld dat het plaatsen het duurst is, en dat daarna het onderhoud meevalt zolang je investeert in wat degelijke vijverbenodigdheden.

Als dit water allemaal niks voor jou is, kan je er ook voor kiezen om een leuk tuinhuisje neer te zetten. Je kan dit gebruiken als opslag, of je kan er een leuk zitje van maken waar je gasten kunt ontvangen.