De ideale internetsnelheid

Veel mensen kennen het wel, je zit thuis onderuit geploft op de bank even je mobiel of laptop te checken en je internet verbinding loopt weer eens vast. In dit artikel komt naar voren hoe je kunt proberen je internetverbinding te verbeteren.

 

Meten is weten

Als eerste moet je nagaan of de traagheid van je internetverbinding door je provider komt, dit kun je nagaan door gebruik te maken van een speedtest, dit kun je meten door op Google een willekeurige internet tester te gebruiken. Als je een lagere internetsnelheid meet dan beloofd neem dan contact op met je provider.

Ook komt het weleens voor dat de maximale internetsnelheid niet gehaald kan worden bij jouw thuis, dit kan komen doordat de afstand tussen jouw huis en de dichtstbijzijnde wijktelefooncentrale te groot is, des te verder de afstand tussen jouw huis en de wijktelefooncentrale des te lager jouw internetsnelheid.

 

Ontvangst Wifi

Tegenwoordig wordt er steeds meer gebruik gemaakt van Wifi in huishoudens. Toch wordt er door consumenten vaak aangegeven dat ze last hebben van een trage Wifi-verbinding, dit kan komen door diverse factoren. Hieronder komen een paar tips waardoor je jouw Wifi-verbinding zou kunnen verbeteren.

  • Zet je Wifi-modem rechtop, en draai je antennes omhoog.
  • Plaats de Wifi-modem op een zo hoog mogelijk punt, op deze manier hebben de stralen minder obstakels.
  • Zorg ervoor dat je Wifi-modem buiten de meterkast staat, de meterkast zorgt ervoor dat de straling van je modem vermindert wat weer zorgt voor een tragere verbinding.
  • Probeer je router een zo centraal mogelijke plaats te geven in jouw huis, zodat je overal een gelijkwaardige Wifi-verbinding hebt.

Als deze tips niet werken kun je altijd gebruik maken van een Wifi repeater, dit zorgt ervoor dat je huidige Wifi-verbinding versterkt wordt door gebruik te maken van een tweede hotspot.

Mochten deze tips niet werken dan kun je altijd het internetverbinding aanbod checken bij jouw in de regio op internetvergelijk.nl voor het beste aanbod bij jouw in de regio.


relevante websites : LinkbuildinglinbuilderLinkbuilding gentLinkbuilding specialistLinkbuilding expertLinkbuilding SEOLinkbuilding lerenLinkbuilding manueelLinkbuilding handmatigHQ LinkbuildingLinkbuilding websiteLinkbuilding GoogleLinkbuilding lerenLinkbuilding opleding