Gedrukte etiketten maken

Het drukken van gedrukte etiketten is de laatste paar jaar in een snel tempo toegenomen, maar deze trend heeft zich de laatste drie jaar versneld doorgezet, waarbij op regelmatige basis veel meer etiketten worden geproduceerd dan ooit tevoren. Dit betekent dat er niet alleen meer etiketten voor verschillende doeleinden worden bedrukt, maar dat er ook een grotere verscheidenheid aan verschillende bedrukkingsmogelijkheden is, waarbij allerlei verschillende materialen worden gebruikt om etiketten te maken. Hier zullen we kijken naar het scala van opties die beschikbaar zijn, zowel op commercieel niveau als ook voor persoonlijk gebruik.

Gedrukte etiketten maken

In de eerste plaats is er een grote verscheidenheid aan bedrukte materialen en kleuren beschikbaar, zoals bedrukte etiketten, etiketten met reliëfdruk, glanzende etiketten, UV-glanzende etiketten, etiketten met metallic opdruk, linnen etiketten, etiketten met foliedruk en nog veel meer. De belangrijkste verschillen tussen deze verschillende etiketten liggen dus meer aan de fabricagekant, maar er zijn ook enkele belangrijke overeenkomsten, en dat is waar de meeste verwarring ontstaat. Eén ding waarvan u zich bewust moet zijn, is dat bedrukte etiketten gewoonlijk van één van twee verschillende stoffen worden gemaakt – polyester, of PVC, en zijde. Als we echter kijken naar de belangrijkste verschillen, dan zien we dat de echte belangrijkste verschillen neerkomen op de prijs, en de mogelijkheid om echt unieke en geïndividualiseerde etiketten te maken, zelfs voor verschillende doeleinden.

Laten we beginnen met de meest voorkomende stof, en dat is polyester. U zult gemerkt hebben dat bij het bedrukken van polyester het etiket zeer dik is, en dat bedrukte polyester etiketten eigenlijk ook vrij zacht zijn. De belangrijkste reden hiervoor is dat het polyester in het etiket gemengd is met een harsverbinding die ervoor zorgt dat het veel harder is dan gewoon papier. Het heeft een superieure hechting op zowel bedrukt als onbedrukt papier, waardoor het beter hecht en beter bestand is tegen knoeien. Het heeft ook een hogere thermische geleidbaarheid, wat betekent dat het etiket sneller afkoelt, waardoor het veel kosteneffectiever is. Al met al is polyester een zeer veelzijdig materiaal voor etiketten, maar er zijn een aantal fysieke basiskenmerken die u moet kennen om een etiket te kunnen kiezen voor uw specifieke doel.

Voorbedrukte Etiketten op maat

Vervolgens kijken we naar de andere belangrijkste fysieke eigenschap van etiquettes imprimer, en dat is de etikettenstof. Er zijn twee hoofdstoffen waaraan we over het algemeen denken wanneer we het over etiketten hebben, en dat zijn katoen en linnen. Wat de eigenlijke fysische eigenschappen van de stoffen betreft, zijn zij zeer vergelijkbaar, met als belangrijkste verschil dat linnen een veel lagere dichtheid heeft, en moeilijker te bewerken is. Katoen daarentegen heeft een hogere dichtheid en is gemakkelijker te bewerken.

Zodra u de fysieke basiskenmerken van bedrukte etiketten kent, kunt u beginnen met de specifieke kenmerken te bekijken. Om dit te doen, moet u de twee verschillende types van aangepaste etiketten begrijpen, en van daaruit verder werken. Het eerste type van aangepaste etiketten dat we zullen bekijken zijn de voorgedrukte aangepaste etiketten, en deze zullen standaard formaat gaten en groeven bevatten. Op de meeste stickers, zult u een verscheidenheid van opties met betrekking tot de stijl, gatenpatroon, en aangepaste afdrukopties hebben. U kunt ook veel stickers op maat maken, maar het is belangrijk om te begrijpen dat dit proces ingewikkelder zal zijn dan bij de voorgedrukte stickers.

Het volgende type etiket is het standaard etiket, en dit zijn meestal grote vellen karton, of soms zelfs premium cardstock. Deze etiketten hebben een standaard gatenpatroon, en de meeste voorraadetiketten hebben een verhoogde voorraad die voorkomt dat de inkt goed door het etiket kan vloeien. Door de opstaande rand is het veel gemakkelijker om inkt op het etiket aan te brengen met een speciale applicator dan wanneer u een voorgedrukte sticker zou gebruiken.