Wat zijn Toxic links volgens Semrush? Veel nieuwe SEO’s zoeken actief naar betrouwbare informatie over backlinks en linkbuilding. Een van hun zorgen is het verkrijgen van betrouwbare informatie over enkele van de meest gestelde vragen over giftige backlinks. Als SEO nieuw voor je is, heb je vrijwel zeker gehoord van giftige backlinks. Semrush stuur regelmatig een mail naar de betaalde gebruikers dat je zoveel toxic links hebt, dat dit schadelijk is, dat Google dit gaat afstraffen …

Wat zijn Toxic links?

Wel de toxic links die je ziet via Semrush zijn afkomtich van webites die niet zijn geïndexeerd door Google en die worden als Toxic beschouwd. Sommige SEO experts beweren ook dat Toxic links komen van spamsites en sites die alleen zijn gemaakt voor linkbuilding of sites met een virus of malware.    

Wij geloven dat dit met een korretje zout moet genomen worden. U vindt verschillende definities op het internet – wij noemen ze liever standpunten. En dit omdat we allemaal verschillende achtergronden en verschillende ervaring in SEO hebben. Backlink-analyse is echt een van de meest complexe en gearticuleerde gebieden van SEO en om deze reden een van de meest uitdagende en opwindende! 

Ik vind het tijd om de vraag aan John Mueller van Google te stellen.

Wij stelden de vraag aan John Mueller van Google

Google’s John Mueller reageerde snel op onze vraag over  “Wat zijn Toxic links, giftige links dus” .” Hem werd gevraagd waar deze toxic of giftige links vandaan komen, waarop hij antwoordde: “Giftige of toxic links gaat allemaal over het verkopen van tools.” Hij zei laat je niet beetnemen.

Ja, er zijn een paar tools die helpen bij het identificeren van slechte kwaliteit of zelfs spammy links. Maar zijn slechte kwaliteit of spammy links “giftig” Google gaat deze links niet negeren en ook deze links niet afstraffen.

Ja, in de begindagen bestrafte Google sites die een hoop slechte of bedrieglijke links hadden, maar met Penguin 4.0, negeert Google slechte links.

Natuurlijk kunnen er uitschieters zijn waar Google een hele site wantrouwt, maar dat is zeldzaam.

Maar Google zegt dat het geen intern begrip heeft van giftige, toxic domeinen en dat je het rapport van giftige links zoals je krijgt van Semrush of andere tools die erover rapporteren kunt negeren.

Wat Google zegt over Toxic Links

Google zegt negeer giftige, toxic links die bijvoorbeeld Semrush toont want  sommige tools maken de verkeerde veronderstellingen.

John Mueller van Google zei het nog eens, als het gaat om “toxische links” kun je ze negeren. Als je er ’s nachts slecht van slaapt en je daardoor beter slaapt, kun je de links afwijzen – maar dat hoeft niet – zei John Mueller, negeer ze gewoon en ga verder.

Ik weet niet zeker van welke tool dit specifieke rapport afkomstig is, veel tools vertonen nu giftige of slechte links, maar John zei deze tools te negeren. Hij zei: “Sommige tools maken aannames over Google die gewoon niet correct zijn.”

Hier is de tweet:

Wat zijn Toxic links

John zei eerder dat Google geen concept heeft van een toxisch domein en zei dat de meeste sites geen giftige links hebben. Hij gaat verder met te zeggen dat als je het echt wilt, je ze kunt afwijzen maar dat ze zeker niet hoeft.

Onze conclusie is het volgende geloof niet wat die tools allemaal beweren.

Google straft totaal geen backlinks af die volgens Semrush Toxic zijn, je gaat er ook geen penalty voor krijgen!

SEMRush is vrij behoorlijk anders behalve het Toxic verhaal. MOZ en de oude Moz Bar zijn degenen zijn ook een boosdoener. De link data is niet alleen oud, maar de Toxic link scores die ze weergeven kloppen ook niet.

Ik heb ooit een domeinnaam gekocht waarvan de website een SPAM score van 50 had, de website hebben we gewist en een volledige nieuwe SPAM vrije website op het domein gebouwd. 1 jaar nadien haf MOZ nog steeds een SPAM van 50 aan.

Dus … dit zegt veel over MOZ!

Dus om te anwtoorden op Wat zijn Toxic links? Vrij eenvoudig ligt er gewoon niet wakker van en geloof niet alles wat men beweerd of schrijft.